Lopende projecten

Williamson & Kitchen

Opdrachtgever:  st. Wende2001

Datum:  woe 25 tm zon 29 nov 2020

Locatie:  Divers - Dronten

Het is november 1944 als een Brits verkennings- vliegtuig neerstort in het IJsselmeer. Navigator Alfred Kitchen komt om het leven. Zijn vrouw is dan acht maanden zwanger. 

Verhalenverteller Gert Talens vertelt in de voorstelling wat er is gebeurd in de nacht van 27 november 1944 met Alfred Edward Kitchen en Maurice Williamson en hun De Havilland Mosquito B Mk.XVI - ML 979 - HS – A. 

 

Een aangrijpend en indrukwekkend verhaal.

www.wende2001.org

Logo_Sunsation.png

Festival Sunsation

Opdrachtgever:  St. Zonnewende

Datum:  Vrij 18 & Zat 19 juni 2021

Locatie:  Observatorium - Lelystad

Festival Sunsation is uitgegroeid van een kleinschalig poëtische viering van de zonnewende met tientallen bezoekers tot een groots openlucht festival. Het kloppende festivalhart is het prachtige Observatorium Robert Morris, een landschapskunstwerk in beheer van Het Flevo-landschap. Sunsation is het oudste culturele evenement van Flevoland en na 39 jaar nog steeds vrij toegankelijk.

 

www.festivalsunsation.nl

 

Winterfestival 

Opdrachtgever:  eigen initiatief

Datum:  zat 18 & zon 19 dec 2021

Locatie:  Wisentbos - Dronten

Op zaterdag 18 en zondag 19 december 2021 organiseert XL De Ateliers, drijvende kracht achter het WijLand Festival, voor de 2e keer een (kleine, intieme) winter editie, met als titel XL Winter Festival. Locatie is het Wisentbos te Dronten. In een mooie sfeervolle setting kun je deze dag genieten van een gezellig kampvuur, lekker eten en drinken en een mooi programma met wintervertellingen en theater.

Meer informatie volgt

logo_wf.png

Wijland Festival

Opdrachtgever:  Stichting XL Festival

Datum:  Vrij 2 tm Zon 4 juli 2021

Locatie:  Wisentbos - Dronten

Het Wijland Festival is het moment en de plek waar de ‘Roots are Happening’. Waar geweldige muziek met theater  food en  green lezingen mensen dé gelegenheid geeft om de eigenheid van plaats en regio te ervaren en te vieren! 

 

Het moment: 2 tm 4 juli 2021

De plek: het Wisentbos, het dorpsbos aan de westkant van Dronten. 

 

www.wijlandfestival.nl

“ Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.  ”

– Pablo Picasso 

ANBI

Stichting XL De Ateliers is door de Belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor zowel de donateurs aan projecten als voor de partners van XL De Ateliers. Het belastingvoordeel kan oplopen tot maar liefst 150% van de donatie voor bedrijven en 125% voor particulieren.