Lopende projecten

15972692_1205359049541037_30713752181040

Winterfestival 

Opdrachtgever:  eigen initiatief

Datum:  zat 21 dec 2019

Locatie:  Wisentbos - Dronten

Op zaterdag 21 december as. organiseert XL De Ateliers, drijvende kracht achter het WijLand Festival, voor het eerst een (kleine, intieme) winter editie, met als titel XL Winter Festival. Locatie is het Wisentbos te Dronten. In een mooie sfeervolle setting kun je deze dag genieten van een gezellig kampvuur, winterdranken, goulash maaltijdsoep en uiteraard een mooi programma met een wintervertelling en bijpassende muziek.

www.xldeateliers.com/winterfestival

Gratis toegang

logo_wf.png

Wijland Festival

Opdrachtgever:  Stichting XL Festival

Datum:  Vrij 26 tm Zon 28 juni 2020

Locatie:  Wisentbos - Dronten

Het Wijland Festival is het moment en de plek waar de ‘Roots are Happening’. Waar geweldige muziek met theater  food en  green lezingen mensen dé gelegenheid geeft om de eigenheid van plaats en regio te ervaren en te vieren! 

 

Het moment: 26 tm 28 juni 2020

De plek: het Wisentbos, het dorpsbos aan de westkant van Dronten. 

 

www.wijlandfestival.nl

Festival Sunsation

Opdrachtgever:  St. Zonnewende Flevoland

Datum:  Vrij 19 & Zat 20 juni 2020

Locatie:  Observatorium Robert Morris - Lelystad

Festival Sunsation is uitgegroeid van een kleinschalig poëtische viering van de zonnewende met tientallen bezoekers tot een groots openlucht festival. Het kloppende festivalhart is het prachtige Observatorium Robert Morris, een landschapskunstwerk in beheer van Het Flevo-landschap. Sunsation is het oudste culturele evenement van Flevoland en na 39 jaar nog steeds vrij toegankelijk.

 

www.festivalsunsation.nl

 

Uitladder Dronterland

Opdrachtgever:  Dronterland.nl

Datum:  2004-heden

Locatie:  Verspreiding via doelgroep locaties

Twee-maandelijks wordt de papieren Uitladder van de gemeente Dronten uitgebracht en verspreid. De uitladder komt voort uit een samenwerkingsverband van de FlevoMeer Bibiotheek, de Meerpaal, XL de Ateliers, de gemeente Dronten en de VVV.

 

Redactie, styling, advertentiewerving en verspreiding is in handen van XL De Ateliers. 

 

www.uitindronten.nl

“ Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.  ”

– Pablo Picasso 

ANBI

Stichting XL De Ateliers is door de Belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor zowel de donateurs aan projecten als voor de partners van XL De Ateliers. Het belastingvoordeel kan oplopen tot maar liefst 150% van de donatie voor bedrijven en 125% voor particulieren.