Winterfestival

Zaterdag 21 december 17.00-22.00 uur Wisentbos Dronten

xldeateliers.png

Gratis toegang

Winterfestival

Op zaterdag 21 december as. organiseert XL De Ateliers, drijvende kracht achter het WijLand Festival, voor het eerst een (kleine, intieme) winter editie. In een mooie sfeervolle setting kun je deze dag genieten van een gezellig kampvuur, winterdranken, goulash en uiteraard een mooi programma met vertelvoorstellingen en goede muziek.

Gratis toegang

Alle activiteiten en de toegang tot het terrein zijn gratis, je bent vrij om een bijdrage te geven als je dat wenst. We kunnen dit aanbieden door de ondersteuning die we krijgen van onze partners;  je vind ze onderaan deze pagina. Het programma deze dag loopt van 17.00-21.00 uur. Navolgend alle programma onderdelen, met de aanvangstijden.

Bootsma & Van Lien

Twee oude volksverhalen-vertellers trekken door het land. En precies op winteravond, 21 december, komen ze terecht in een bos... hét bos.... Hun verhalen ademen een diepe waarheid... Als zij beginnen te vertellen stoppen paarden met draven, houdt de wind op met waaien … en staat de wereld voor even stil ….

Harro van Lien en Maarten Bootsma nemen u mee naar een plek, een verhaal, die diepe sporen in je ziel achterlaat.  

Eten & Drinken - va 17.00 uur

Tijdens het winterfestival eet je uiteraard bij ons, de keuze is simpel, de smaak uitmuntend.  We bieden je  traditioneel bereide goulash, heerlijke broodjes warme worst en voor boven het kampvuur marshmallows om te roosteren. Ons aanbod aan drank bestaat uit lekkere warme chocomelk en gluhwein, ambachtelijk Praght biertjes en uiteraard koffie en thee. 

Reserveren

Voor de (gratis) voorstellingen van Bootsma&VanLien  dien je ivm beperkte plaatsen in de Vuurtent te reserveren. Klik op de link achter de gewenste tijd/voorstelling. Je mailprogramma opent met in de onderwerpregel je gewenste tijd, geef even aan met hoeveel personen je komt en je ontvangt per direct een bevestiging van je reservering

De bank - va 17.00 uur

Neem tijd voor een goed gesprek! Zomaar, tussendoor, is er op het festivalterrein een plek om met iemand die je niet kent een goed gesprek te voeren. Er staat een bank en een rad met woorden als: kiezen, grenzen, stilte, luiheid en vrijheid. Jij draait aan het rad en het woord waar de pijl op wijst is het onderwerp van gesprek. Laat je verrassen!

GertSpeelt - 18.30 & 20.00 uur

Een oude bekende van het WijLand Festival, GertSpeelt, verzorgt vandaag twee vertellingen in de Bedoeïentent. Verwacht weer sfeervolle, spannende en boeiende verhalen van deze rasverteller. Reserveren voor deze twee voorstellingen van GertSpeelt is niet noodzakelijk. wees wel op tijd, vol=vol. 

Meer informatie via zijn eigen website: www.gertspeelt.com

Pip Alblas - 17.00 uur

Pip Alblas, singer-songwriter uit Gouda, zong al voor ze kon praten en speelt daarbij ook al een aantal jaar gitaar. Het gitaar spelen ging al snel gepaard met liedjes schrijven. Ze schreef op haar 12e haar eerste liedje en is sindsdien niet meer gestopt. Ze schrijft nummers over het leven, liefde, en allerlei andere zaken. Ze haalt haar inspiratie uit muziek van Ed Sheeran, Ilse DeLange, Meghan Trainor en Jason Mraz.

Lara Kroon - 18.00 uur

De 22-jarige singer/songwriter Lara Kroon groeide op met een flinke dosis muziek in het Noord-Hollandse stadje Schagen. Met haar romanBsche teksten en sfeervolle muziek, wist zij al snel menig harten te stelen. Haar muzikale pad, bracht haar naar het bruisende Amsterdam, waar haar muziek pas echt tot bloei kwam. In Lara’s jazzy nummers, met een vleugje pop en soul, staan liefde en het stadse leven centraal. Lara laat zich o.a. inspireren door Ella Fitzgerald, Joni Mitchell, Carole King en Corinne Bailey Rae. Lara schrijQ over verliefd worden in de stad en op de stad. Op geheel eigenwijze beschrijQ ze alle daagse dingen en zet dit om in eigenBjdse liedjes die gemakkelijk in het gehoor liggen. Een knipoog naar het leven als twenty-something in de stad.

Merel  - 19.00 uur

Kleine liedjes die groot voelen. Die de realiteit verpakken in fantasie. Je nieuwsgierig maken naar verre oorden. Hoe dat voelt? Dagdromend onderuit zakken in je favoriete stoel. Even niets, de rest komt later wel. De kracht van Joni Mitchell en het frisse van de wind in de lente; ergens in het midden vind je Merel.

Fabiana Dammers - 20.00 uur

Fabiana, die door de media tot ‘het vrouwelijke equivalent van Damien Rice’ werd gekroond, haalt haar inspiratie uit het leven zelf. Folky popsongs met inhoud en een dijk van een stem kenmerken de zangeres. De singer-songwriter trad reeds op in voorprogramma’s van Beth Hart, Sabrina Starke en Van Dik Hout en stond zelf o.a. in Paradiso, de Melkweg, de Oosterpoort en op het Folkwoods festival. Momenteel richt Fabiana zich op het schrijven van de veelbelovende opvolger van "The Girl You Love" en treedt intussen via HKconcerten veel op door het hele land om haar liedjes ten gehore te brengen.

Daniel Cane - 20.30 uur

Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten; het verliezen en het terug vinden van de liefde. Dat is Daniel Cane in een notendop.
In vijf jaar tijd wist Daniel menig hart te veroveren. 600+ optreden door heel Nederland en een klein stukje belgie, een waanzinnige debuut EP Ivory, en voorprogramma’s van oa The Golden Earrinf, Bløf, De Dijk, Fink, Danny Vera en meer. Je kon Daniel ook vinden op Lowlands, Pinkpop tijdens de Popronde of gewoon intiem in je huiskamer. Niks is deze knuffelbeer te gek.

staatsbosbeheer.jpg
jep.jpg
stofzooi.png
fountex.jpg
logo-123-transparent.png
BIRON nw Grow solutions-hi.jpeg
Logo-gemeente-Dronten.jpg
bedrijfslogo.jpg