Een inspirerende werkplek

Een inspirerende werkplek

De bedrijven en instellingen op deze pagina vinden hun onderdak in het pand van XL De Ateliers. Voor gebruik van de faciliteiten betalen zij maandelijks een vooraf overeengekomen bedrag. Daarnaast werken zij mee aan de realisatie van gezamenlijke (niet) commerciele projecten van de stichting.


XL De Ateliers heeft momenteel weer beperkt plaats voor personen en bedrijven in de creatieve sector. Ben je freelancer, starter of zzp-er in deze sector, dan heten we je graag welkom. Je kunt kiezen uit een atelier, flex werkplek of compleet kantoor. Uiteraard bieden we ook verhuur van vergader- en presentatieruimtes. Heb je interesse of wil je simpelweg even kennismaken, neem gerust contact op.

“ De steen heeft geen hoop iets anders te zijn dan steen. Maar door samen te werken verzamelt hij zich en wordt tempel. ”

Antoine de Saint-Exupéry

Bewoners

Theater Thot

Jeugdtheater Thot heeft zich de afgelopen jaren tot doel gesteld om in de verhalen die zij speelt humor en pijn te combineren. Daardoor ontstaat theater waarin momenten van volle lach worden afgewisseld met momenten waarin je een speld kan horen vallen. Hedendaagse thema’s vormen de basis voor het verhaal. Gedreven door een grote betrokkenheid bij de problemen waar kinderen mee te maken kunnen krijgen, maakt Jeugdtheater Thot elke voorstelling tot een inspirerend avontuur.

 

Werkt oa in:

-Nederland

-Ghana

-Oeganda

-Colombia


06-13054490  

thot@xldeateliers.nl

www.thot.nl

Atelier Ad Kuijper

Ad Kuijper heeft een beroepspraktijk als beeldend kunstenaar in de disciplines tekenen, schilderen, beeldhouwen en omgevingskunst. De onderwerpen worden meestal gevonden in archaische vormen en oude volken, waarbij de vrouw vrijwel altijd centraal staat. De stijl is helder expressief en valt bij de schilderijen en tekeningen vaak op door een krachtig kleurgebruik.

 

Atelier Ad Kuijper

De Amstel 58

8253 PC Dronten

06-43828891
ad@xldeateliers.nl

Atelier Stofzooi

In haar atelier voor textiele vormgeving ‘Stofzooi’, vervaardigt Truus Wenker decoratieve voorwerpen, gebruiksartikelen, kleding en kinderspeelgoed. Denk bijvoorbeeld aan tassen, lampen, kussens en kleden, knuffels en meubelstukken. Truuske werkt graag en voornamelijk met goede hergebruikmaterialen, waardoor u met een STOFZOOI produkt iets eigentijds en unieks in huis haalt. Naast de eigen collectie, werkt STOFZOOI ook in opdracht van bedrijven en particulieren. Daarnaast verzorgt Truus al jarenlang de kostuums voor theater producties.
 

Werkt oa voor
-Particulieren
-Woonwinkel Siep
-XL Festival l XL De Ateliers

 

 

Atelier Stofzooi

De Amstel 58

8253 PC Dronten


06-51028202

truuswenker@solcon.nl

Buro Jep

Jep is een ontwerp bureau in de breedste zin van het woord. Van ontwerp van complete decors voor theaterproducties tot inrichting van kantoorpanden. Van het ontwerpen van een lichtplan tot het vervaardigen van theater poppen. Creatieve oplossingen en ontwerpen zijn in goede handen bij Jep.

 

Werkt oa voor
-Gemeente Dronten l Dronterland

-De Meerpaal

-FlevoMeer Bibliotheek

-Stichting Het Wisentbos

-Festival Sunsation

-XL Festival l XL De Ateliers


Buro Jep

De Amstel 60

8253 PC Dronten

 

06-22238853

jep@xldeateliers.nl

“ Alles dat werkelijk groots en inspirerend is,
is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid. ”

Albert Einstein

Stichting Prax

Stichting Prax verzorgt cursussen op het gebied van creatieve expressie, beeldende en kunstzinnige vorming, waarbij het accent ligt op de integratie van twee- en drie dimensionale kunst en de persoonlijke artistieke ontplooiing in een inspirerende omgeving. De basis wordt gevormd door onze uitgangspunten:grondige begeleiding door professionele kunstenaars, kwaliteit en voor iedereen toegankelijk. 

 

Stichting Prax
De Amstel 60
8253 PC Dronten

06-22238853  

prax@xldeateliers.nl

Stichting Wende 2001

De in 1998 opgerichte stichting Wende 2001 heeft plannen om in de buitenruimte van de Provincie Flevoland enkele mythische plekken te creeren. Plekken die zowel architectonisch als beeldend ingevuld moeten worden. waar ruimte wordt geboden aan de uitvoering van theatrale werkvormen voor zowel amateuristiche als professionele kunstenaars. Op vrijdag 9 januari 2016 presenteert Stichting Wende 2001 voor het tweede jaar een theatervoorstelling in het bostheater van het Wisentbos. Meer informatie volgt... 

 

Wende 2001
De Amstel 58
8253 PC Dronten

06-22238853  

wende@xldeateliers.nl

Stichting Zonnewende Flevoland

Stichting Zonnewende Flevoland heeft zich ten doel gesteld het organiseren en beleven van een poetische viering van de zomerzonnewende. Daartoe organiseert de stichting jaarlijks het Festival Sunsation. Festival Sunsation is uitgegroeid van een kleinschalig poëtische viering van de zonnewende met tientallen bezoekers tot een groots openlucht poëzie festival. Het kloppende festivalhart is het prachtige Observatorium Robert Morris, een landschapskunstwerk gelegen tussen Lelystad en Swifterbant. 

 

Stichting Zonnewende Flevoland

De Amstel 60

8253 PC Dronten

06-14453795
info@festivalsunsation.nl

www.festivalsunsation.nl

Max Cross

Max Cross Design is de naam waaronder Bert Talens sinds 1999 zijn werkzaamheden verricht als full service ontwerp buro op het gebied van nieuwe media en drukwerk. In 2006 vond uitbreiding plaats middels oprichting van Max Cross Productions. Onder deze noemer worden locatie theater producties ondersteund, beeldende kunst projecten gerealiseerd en ondersteuning van productie en programmering van festivals. In 2014 volgde het uitgeven van boeken en tijdschriften onder de derde tak publishing. Meest bekende titel is Panenka Magazine. 

 

Werkt(e) oa voor
-Gemeente Dronten l Dronterland

-De Meerpaal

-FlevoMeer Bibliotheek

-Panenka Magazine

-Warmonderhof Opleidingen

-Festival Sunsation

-WijLand Festival

-MyDomo

-Welzorg Nederland


Max Cross

De Amstel 60

8253 PC Dronten

 

06-14453795  

info@maxcross.nl

www.maxcross.nl

Thot Worldwide

De Stichting Thot-Worldwide, Theatre for Education is in 2009 opgericht op initiatief van Maarten Bootsma. De stichting heeft als doel het door middel van educatieve en interactieve theatervoorstellingen sociale en maatschappelijke probleemstellingen bespreekbaar en inzichtelijk te maken voor de doelgroep ‘jongeren (12-18 jaar) en volwassenen’, waar ook ter wereld en in het bijzonder ontwikkelingslanden.  Geestelijk vader en artistiek leider van Thot WorldWide is Maarten Bootsma.  Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die diverse uiteenlopende diensten verlenen t.b.v. de stichting.

 

Thot Worldwide
De Amstel 58
8253 PC Dronten

06-13054490  

thot@xldeateliers.nl

www.thot-worldwide.com

Stichting XL Festival

Stichting XL Festival organiseerde tot aan 2015 het jaarlijkse XL Festival (voorheen XL Kunstmanifestatie). Na beëindiging van publieksactiviteiten aan De Amstel organiseert deze stichting nu enkel nog het WijLand Festival in het Wisentbos te Dronten.

 

XL Festival
De Amstel 58
8253 PC Dronten

06-22238853  

info@xlfestival.nl

www.xlfestival.nl

XL Verhuur

Via XL Verhuur is het mogelijk goederen tegen scherpe prijzen te huren voor een dag of langere periodes. Ons assortiment bestaat uit festival goederen, zoals Circustenten, terras heaters, terras stoelen en tafels, complete bar, tribunes, legertenten etc.  

 

XL Verhuur
De Amstel 58
8253 PC Dronten

06-22238853  

info@xldeateliers.nl

 

ANBI

Stichting XL De Ateliers is door de Belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor zowel de donateurs aan projecten als voor de partners van XL De Ateliers. Het belastingvoordeel kan oplopen tot maar liefst 150% van de donatie voor bedrijven en 125% voor particulieren.