top of page

Een inspirerende werkplek

De bedrijven en instellingen op deze pagina vinden hun onderdak in het pand van XL De Ateliers. Voor gebruik van de faciliteiten betalen zij maandelijks een vooraf overeengekomen bedrag. Daarnaast werken zij mee aan de realisatie van gezamenlijke (niet) commerciele projecten van de stichting.


XL De Ateliers heeft momenteel weer beperkt plaats voor personen en bedrijven in de creatieve sector. Ben je freelancer, starter of zzp-er in deze sector, dan heten we je graag welkom. Je kunt kiezen uit een atelier, flex werkplek of compleet kantoor. Uiteraard bieden we ook verhuur van vergader- en presentatieruimtes. Heb je interesse of wil je simpelweg even kennismaken, neem gerust contact op.

logo xl def.jpg

Buro Jep

Jep is een ontwerp bureau in de breedste zin van het woord. Van ontwerp van complete decors voor theaterproducties tot inrichting van kantoorpanden. Van het ontwerpen van een lichtplan tot het vervaardigen van theater poppen. Creatieve oplossingen en ontwerpen zijn in goede handen bij Jep.

Max Cross

2006 startte Max Cross/design, een full service ontwerpbureau op het gebied van on- en offline media. In 2008 vond uitbreiding plaats middels /production. Onder deze noemer worden grote locatietheater producties ondersteund, kunst projecten gerealiseerd en productie en programmering van culturele festivals en events. In 2014 volgde /publishing, het in eigen beheer uitgeven van boeken en tijdschriften. Meest bekende titel is Panenka Magazine (België, Nederland en Japan).

Stichting Prax

Stichting Prax verzorgt cursussen op het gebied van creatieve expressie, beeldende en kunstzinnige vorming, waarbij het accent ligt op de integratie van twee- en drie dimensionale kunst en de persoonlijke artistieke ontplooiing in een inspirerende omgeving. De basis wordt gevormd door onze uitgangspunten:grondige begeleiding door professionele kunstenaars, kwaliteit en voor iedereen toegankelijk. 

Jeugdtheater Thot

Hedendaagse thema’s vormen de basis voor de voorstellingen van Thot. Gedreven door een grote betrokkenheid bij problemen waar kinderen mee te maken kunnen krijgen, maakt Thot elke voorstelling tot een inspirerend avontuur.

Stichting Wende 2001

Stichting Wende 2001 stelt zich ten doel verhalen te creëren en te visualiseren op het gewonnen land van Flevoland.  Het nieuwe Flevoland heeft nog geen eigen verhalen. Met uitzondering van onzichtbare mythes diep in de oude zeebodem en de verhalen over heroïsche zeehelden. Verhalen van voordat de zee land werd. Want een land zonder mythes is als een volk zonder taal.

Stichting XL Festival

Stichting XL Festival is de organisator van het jaarlijkse WijLand Festival in het Wisentbos te Dronten. 

XL Verhuur

Via XL Verhuur is het mogelijk goederen tegen scherpe prijzen te huren voor een dag of langere periodes. Ons assortiment bestaat uit festival goederen, zoals Circustenten, terras heaters, terras stoelen en tafels, complete bar, tribunes, legertenten etc.  

bottom of page