top of page
OPL Presentatie 2023VJ2-1_edited.jpg

OPENLUCHTTHEATER WISENTBOS

Haalbaarheidsonderzoek

 

Momenteel zijn we een haalbaarheidsonderzoek (behoefte, potentiële gebruikers, ontwerp, inpassing locatie, aanleg-en exploitatiekosten) aan het verrichten naar het mogelijk maken van een openlucht theater in het Wisentbos te Dronten. Op deze pagina tref je er meer informatie over.

Waarom een openlucht theater?

 

Een openluchttheater kan dienen als een platform voor verschillende soorten culturele activiteiten, zoals theater, muziek, dans en poëzie. Het kan een plaats bieden voor professionele artiesten om op te treden, maar ook voor lokale talenten en amateur-groepen om hun vaardigheden te tonen.

Een openluchttheater kan een belangrijke locatie zijn voor gemeenschapsbijeenkomsten en evenementen. Het kan worden gebruikt voor openbare vergaderingen, gemeenschapsfeesten en -festivals, en andere soorten evenementen waar veel mensen bijeenkomen.

Tenslotte kan een openluchttheater ook educatieve doelen dienen, zoals educatieve programma’s voor scholen, workshops voor amateur theater groepen, en andere soorten educatieve activiteiten. 

Samenvatting

 

Het openluchttheater beoogt een openbare voorziening te zijn, open voor diverse gebruikers en laagdrempelig.

 

Naast gebruik voor grotere evenementen zoals het Wijlandfestival zou het theater gebruikt kunnen worden voor diverse kunst- en cultuurvoorstellen (muziek, toneel en andere podiumkunsten), maar ook voor onderwijs (lessen, introductie of sociale bijeenkomsten), religie en organisaties/ eventueel of desgewenst bedrijven (meeting’s).

OPL Presentatie 2023VJ2-4.jpg
OPL Presentatie 2023VJ2-2.jpg

Enquete

 

We zijn erg benieuwd naar jouw mening en of je dit initiatief steunt.

Hieronder tref je daarom een link naar een enquete, de uitkomsten nemen we mee in ons haalbaarheidsonderzoek. 

OPL Presentatie 2023VJ2-10.jpg
bottom of page